• Phone+302281080504
  • AddressG.Vourli 13, Syros 84100, Cyclades, Greece
  • Open Hours9:00am

Πραγματικά έξυπνο σπίτι

Είναι γεγονός ότι ακούμε εδώ και χρόνια για το “έξυπνο σπίτι”, όμως αυτό που ουσιαστικά έχουμε δει είναι το “σπίτι του τεμπέλη” και όχι και τόσο έξυπνο. Το έξυπνο σπίτι διαφέρει κατά πολύ αν δεν σκέφτεται για λογαριασμό των ιδιοκτητών του.

Το έξυπνο σπίτι γνωρίζει τις συνήθειες μας και αντιδρά αυτοβούλως κατάλληλα. Αυτό είναι το πραγματικά έξυπνο σπίτι και όχι απλά η δυνατότητα να ελέγξουμε τις συσκευές με τη φωνή, κινητό ή υπολογιστή.

Τι μπορεί να κάνει η εταιρεία μας γι’ αυτό; Ακριβώς αυτό, να αναλύσουμε και να προτείνουμε τι ακριβώς μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, άνετη και πολλές φορές οικονομική, αφού οι ηλεκτρικές συσκευές δεν “ξεχνιούνται” ανοιχτές σε ένα έξυπνο σπίτι. Επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει ως καταγραφή γεγονότων μέσα στο σπίτι όπως, τι ώρα άνοιξε κάποια πόρτα, τι ώρα ανιχνεύτηκε κίνηση στον χώρο και φυσικά ως συναγερμός του χώρου. Τα μέλη του σπιτιού/καταστήματος ανιχνεύονται μέσω ειδικής εφαρμογής που ενημερώνει συνεχώς το έξυπνο σπίτι για τοποθεσίες, για την κατάσταση της μπαταρίας του κινητού, αν είναι σε φόρτιση, μέχρι και αν είναι ενεργό το κινητό.

Οι δυνατότητες του έξυπνου σπιτιού περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας… Ακολουθούν μερικά παραδείγματα σεναρίων.

Συνθήκη: Έλεγχος αν λείπουν όλα τα μέλη από το σπίτι. Αντίδραση αυτοματισμού: Σβήσε επιλεγμένες συσκευές και φώτα.

Συνθήκη: Κάποιο μέλος του σπιτιού φτάνει σπίτι. Αντίδραση αυτοματισμού: Αν έχει περάσει η δύση του ηλίου, ή αν έχει συννεφιά μεγαλύτερη του 90%, άναψε το φως της εξώπορτας για 5 λεπτά.

Συνθήκη: Λείπουν όλα τα μέλη του σπιτιού και άνοιξε πόρτα ή παράθυρο, ή υπήρξε κίνηση σε αισθητήρες. Αντίδραση αυτοματισμού: Στείλε push μήνυμα σε όλα τα μέλη του σπιτιού για πιθανή παραβίαση χώρου. Επίσης παίξε κάποιο μήνυμα ή ήχο εκφοβισμού από τα ηχεία, άνοιξε την τηλεόραση και τα φώτα.

Συνθήκη: Η υγρασία είναι μεγαλύτερη του 80% και όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά. Αντίδραση: Άναψε τον αφυγραντήρα. Αν είναι ανοιχτή κάποια πόρτα ή παράθυρο ενημέρωσε από ηχεία και push μήνυμα τα μέλη του σπιτιού ότι δε θα ανάψει ο αφυγραντήρας μέχρι να κλείσουν όλες οι πόρτες και τα παράθυρα.

Συνθήκη: Κάποιος αισθητήρας δεν είναι προσβάσιμος λόγω βλάβης, ή κάποιος αισθητήρας έχει χαμηλή στάθμη μπαταρίας. Αντίδραση: Ενημέρωσε μέσω ηχείων ή και push μηνύματος για το γεγονός.

Όπως καταλαβαίνεται αυτό είναι ένα έξυπνο σπίτι που προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθένα και η εταιρείας μας μετά από δοκιμές 3 ετών είναι έτοιμη να υλοποιήσει οποιαδήποτε πρόκληση.